Photobucket

torsdag 22. september 2011

3 uker inn i semesteret...

Hei igjen!

Da nærmer det seg siste skoledag av den 3. uken i dette semesteret. De siste ukene har vært veldig travle og ganske så spesielle. Vi var 32 elever da vi startet, nå er det bare 20 igjen. Dette utgjør to ganske små og gode grupper. Det er likevel litt trist at så mange har sluttet. Etter andre året er det vanlig at de aller, aller fleste tyskerene søker seg tilbake til Tyskland. De har nemlig et litt annet system enn det vi har i Norge. Siden klassen nå består av 14 tyske studenter, sier det seg selv at vi trenger noen "transferstudents" de kommende årene. Kan bli litt lite med bare 6 studenter ;-)

Så langt har vi hatt 2 prøver i anatomi, 1 i cellebiologi og medisinsk latin. Professorene her nede elsker og overraske med "plutselige" prøver. Så her er det bare å være forberedt til enhver tid!

Her er det forresten dyrt å stryke! Dessverre var det en uheldig finsk jente i klassen som ikke bestod en av anatomi prøvene. Det kostet henne rundt 15LVL (ca. 165 norske kroner). Det sier seg selv at det kan bli dyrt om man stryker en del ganger.. Lånekassen har dessverre ikke ekstra utbetaling til dette ;-) Lærerene krever nemlig betaling om du ikke består - siden de da må "bruke tid" på å spørre deg i neste undervisning. Litt merkelig, ettersom at alle studentene er tilstede når man har prøver. Så at det koster henne 15LVL for at læreren bruker 5min på og spørre henne ut i emnet, er litt merkelig. Men igjen, slik er Latvia!

Noe enda mer spesielt skjedde da vi tok taxi til Fysikk fakultetet forrige tirsdag! Taxiene her nede kjører som tyrkiske billister gjør - nemlig veldig kjapt! Taxisjåføren kjørte i 120 i 70 sonen, og ble stoppet av politiet. Jeg kjente jeg ble veldig stresset der jeg satt i baksetet. Sjåføren derimot, beholdt roen. Politimannen kom bort og sa at han fikk 70LVL i bot (rundt 770KR). Taxisjåføren spør da om han kan gi politimannen 10LVL (110kr), slik at de kan "glemme" at dette hadde skjedd. Dette synes denne ærlige politimannen var helt greit. Det gjenstod da bare en lite problem.. Taxisjåføren hadde bare en 20LVL seddel.. Men problemet ble fort løst av at politimannen VEKSLET den for taxisjåføren. Han gikk altså bort til politibilen og hentet 10LVL han kunne gi tilbake til mannen. Er det mulig?!

Som dere sikkert skjønner, så fortsetter Latvia og overraske meg ;-)

Ellers kan jeg meddele at det går i lesing, lesing og ja, lesing! Livet som medisinstudent har inntatt hverdagen for fullt, og jeg elsker det :-)

2 kommentarer:

  1. Har aldri vært i latvia før men kunne godt tenke meg og reise dit. Hadde lett vært med i taxi og sett det korrupte politiet - once in a lifetime experience lizm :P

    SvarSlett
  2. Hei Kristin! Takk for kommentaren :-) Taxiturer og korrupt politi er helt klart en spesiell opplevelse! Latvia kan anbefales på det sterkeste :-)

    SvarSlett